Lakritsfudge

Serverar: 40-50 portioner

Min goda fudge

Ingredienser

  • 5 dl mjölk eller gräddmjölk
  • 7 dl socker
  • 1,5-2 påsar turkisk peppar
  • 1 msk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • Instruktioner

    Krossa den turkiska pepparn. Koka upp mjölk och socker i en tjockbottnad kastrull och låt koka i ca 25 minuter eller till 120 grader. Rör om då och då. Ta kastrullen ifrån plattan. Tillsätt turkisk peppar, vaniljsocker och smör. Rör kraftigt tills smeten svalnat och tjocknat. Häll upp i en form ca 20x20 cm. Ställ fudgen kallt och skär den sedan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Samur 19 december 2011

    Det här verkar spännande! Är det någon som vet hur mycket lakrits det är i en påse?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben