Marshmallow- och lakritsfudge

Serverar: 40 portioner

Lite "Rocky Road" är det över denna läckra fudge. Sött, segt och knaprigt - Tre goda kombinationer i en munsbit :)

Ingredienser

  • 2 dl cashewnötter
  • 5 Kick (stänger av lakritskola)
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 dl socker
  • 100 g smör
  • 2 dl minimarshmallows
  • Instruktioner

    1. Grovhacka nötterna. Klipp lakritsstängerna i bitar. Lägg bitar från en av stängerna åt sidan till garnering. Bryt chokladen i mindre bitar.
    2. Klä en liten bakform ca 18x25 cm med bakplåtspapper.
    3. Mät upp grädde, socker och smör i en kastrull. Värm upp under omrörning och låt smeten koka på medelvärme ca 5 minuter. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladbitarna. Rör om till dess all choklad har smält och smeten är slät.
    4. Rör ner nötterna, men spara lite till garnering. Ta undan några minimarshmallows till garneringen och vänd ner resterande tillsammans med lakritsbitarna snabbt och slarvigt i smeten. Rör inte för länge - då finns det risk att marshmallowsen hinner smälta.
    5. Bred ut smeten jämnt i formen och jämna till ytan. Strö över den sparade lakritsen, marshmallowsbitarna och nötterna. Tryck ner det lätt i smeten. Ställ svalt att stelna.
    6. Skär upp den kalla fudgen i fyrkantiga munsbitar med en vass kniv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben