Lakritsglass

Serverar: 6 portioner

En krämig lättgjord glass med ljuvlig smak av lakrits. Servera färska eller tinade hallon till.

Ingredienser

  • 3½ dl vispgrädde
  • ¾ dl saltlakrits flakes, ej strössel
  • 6 äggulor
  • 1½ dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Värm ½ dl vispgrädde i en kastrull, rör ner lakritsen så att den smälter. Får ej koka. Låt svalna.
    2. Vispa grädden ganska hårt.
    3. Vispa äggulorna och sockret vitt och pösigt, tillsätt vaniljsockret. Blanda ner den avsvalnade lakritsblandningen. Rör sedan försiktigt ner det i den vispade grädden. Häll över det i en form.
    4. Fryses minst 4 tim. Låt tina 10 min innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    GrandCru 7 juni 2009

    En fantastiskt god och krämig glass med riktig härlig lakritssmak!

    Isbjorn78 7 augusti 2009

    En helt underbar glass med smaskig lakritssmak. Jättegod!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben