Körsbär och litchi i kokosrom med lakritsglass

Serverar: 6 portioner

Litchifrukt blandas med vanliga körsbär. Litchi har en söt och mycket aromatisk smak. Frukten härstammar från Kina.

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl vatten
  • ½ dl kokosrom, Malibu
  • 3 dl urkärnade körsbär
  • 1 burk litchi, 565 g
  • Glass
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl mjölk
  • 4 dl vispgrädde
  • 7 äggulor
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl lakritssås, Ohoj
  • Instruktioner

    1. Koka upp socker och vatten. Tillsätt kokosrom. Lägg i litchi och körsbär. Låt ligga och dra i lagen cirka en timme.
    2. Glass: Klyv vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp mjölk, grädde, vaniljstång och vaniljfrön.
    3. Vispa äggulor och socker pösigt. Häll den varma gräddblandningen över gulorna och häll tillbaka i kastrullen. Sjud blandningen under kraftig vispning till 85 grader tills den börjar tjockna. Häll upp smeten i en bunke och kyl ner. Låt gärna glassmeten stå i kylen över natten för bästa resultat. Sila smeten och kör i glassmaskin.
    4. Rippla och varva glassen i en bunke med lakritssåsen. Ställ glassen i frysen minst en timme.
    5. "Kula" upp glassen och servera desserten i djupa tallrikar eller portionsskålar tillsammans med körsbären.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben