Laktosfri kokosglass med thaibasilika

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god och krämig glass med smak av kokos, lime och thaibasilika. Fler recept finns på vegoteket.se

Ingredienser

  • 400 ml kokosmjölk (bara det fasta, inte vätskan i botten)
  • 2 dl GoGreen Visp eller liknande
  • 1 dl sojamjölk
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 5 blad thaibasilika
  • 1 msk limesaft
  • ½ tsk vaniljpulver
  • Instruktioner

    Börja med att koka upp sojamjölken med sockret tills det har smält och låt det sedan svalna. Blanda ner vätskan tillsammans med resterande ingredienser i en bunke. Mixa smeten så att basilikan blir till små fina bitar. Häll smeten i glassmaskinen och kör till önskad konsistens. Ifall en inte har glassmaskin så går det lika bra att frysa in och ta ut glassmeten var halvtimme i en-tre timmar och röra runt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben