Laktosfri kycklingpanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Denna goda rätt med en smak av Asien, fick kanonrespons när jag bjöd på den.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2-3 cm ingefära
  • 0,5 spansk peppar eller 1 röd paprika
  • 1 msk olja
  • 500 g kycklingfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar ( t ex triple pepper)
  • 1 lime
  • 4 dl laktosfri crème fraiche
  • Kokosflingor
  • Skivad spansk peppar eller 0,5 tärnad röd paprika
  • Risnudlar
  • Instruktioner

    1. Skala lök och ingefära. Hacka löken, riv ingefäran och strimla pepparn eller paprikan. Fräs allt försiktigt i olja några minuter.
    2. Skär kycklingfiléerna i strimlor och bryn några minuter tillsammans med fräset. Krydda med salt och peppar. Skölj limen, riv skalet och pressa saften ur halva limen. Tillsätt crème fraiche och limesaft. Låt koka i ca 5 minuter.
    3. Garnera med limeskal, skivad spansk peppar eller paprika och kokosflingor. Servera med risnudlar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    compe 15 oktober 2008

    ja kan bara säga oj vad gott

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben