Lammburgare med stora vita bönor i pestosås

Serverar: 6 portioner

Saftiga burgare som serveras med ett smakrikt och annorlunda tillbehör.

Ingredienser

  • 1 kg lammfärs
  • 1 gul lök
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk mald svartpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 1½ dl iskallt vatten
  • Olivolja till grillning
  • 3 burkar stora vita bönor, à 410 g
  • Pestosås
  • 5 dl repade basilikablad, 2 krukor
  • 3 vitlöksklyftor
  • ½ dl pinjenötter
  • 1 dl riven färsk parmesanost
  • ½ dl jungfruolivolja
  • ½ dl vatten
  • Salt
  • Mald svartpeppar
  • ½ krm askorbinsyra
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken fint. Blanda snabbt ihop färs med lök, salt, svartpeppar, potatismjöl och vatten. Blanda för hand eller använd en trägaffel. Låt blandningen stå i kyl 30 minuter. Gör iordning bönor i pestosås undertiden.
    2. Skölj och låt bönorna rinna av.
    3. Mixa ingredienserna till pestosåsen i en matberedare med vass kniv eller med stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar.
    4. Lägg i bönorna och blanda försiktigt runt. Täck över och kyl tills det är dags att servera.
    5. Forma färsblandningen till 6 lika stora burgare. Pensla dem på båda sidor med olja och lägg åt sidan. Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd.
    6. Stäm av värmen, som ska vara medelstark.
    7. Grilla burgarna 5-6 minuter på var sida över direkt glödvärme.
    8. Lägg upp lammburgarna på en bädd av stora vita bönor i pestosås

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben