Lammfärs- och chilipasta med fetaost

Serverar: 4 portioner

Festlig och snabbgjord pastarätt med goda smakkombinationer.

Ingredienser

  • 4 portioner kort pasta, välj en sort med 10-15 minuters koktid
  • 50 g pinjenötter
  • 1 gul lök
  • Smör eller olja att steka i
  • 400 g lammfärs
  • Salt
  • Peppar
  • 6 avrunna, soltorkade tomater i olja
  • 1 dl svarta oliver
  • ½ -1 tsk chiliflakes
  • 2 msk finhackad färsk mynta
  • 75 g avrunnen fetaost i tärningar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, passa noga, de bränns lätt vid. Ta upp och lägg åt sidan.
    2. Skala och hacka löken. Fräs lök och lammfärs i en stor stekpanna, lite i taget. Salta och peppra. Lägg tillbaka all stekt färs i pannan. Skär tomaterna i mindre bitar och tillsätt dem och oliver i färsen. Låt alltsammans bli varmt. Smaksätt med chiliflakes och finhackad mynta.
    3. Vänd ner den avrunna kokta pastan i stekpannan. Vänd runt. Låt allt bli genomvarmt. Strö över pinjenötter och fetaost och servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben