Lammfärsbiff med grönsaksgratäng och fetaost

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

God rätt med smak av Grekland

Ingredienser

  • Lammfärsbiffar
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl vatten
  • 500 g lamm- eller nötfärs
  • 1 msk kalvfond
  • 3/4 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Grönsaksgratäng
  • 700 g potatis
  • 1 squash
  • 2 rödlökar stora
  • 1 tsk soja
  • 2 tsk rosmarin
  • 175 g smulad fetaost
  • 1 ½ dl marinerade soltorkade tomater i små bitar
  • Salt
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ströbröd och vatten, låt svälla i 10 minuter. Blanda ner färs, kalvfond, salt och peppar.
    2. Skiva potatisen tunt och bred ut skivorna i en stor oljad form eller långpanna. Strö över salt. Ställ potatisen i ugnen i ca 15 minuter.
    3. Skär squash i bitar och lök i klyftor. Blanda dem med 2 msk olivolja och salt i en bunke.
    4. Forma ca 10 biffar av färsen och lägg dem på den varma potatisen. Fördela squash och lök runt om. Pensla ovansidan av biffarna med olivolja som blandats med soja. Strö över rosmarin. Stek allt i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Strö över fetaost och hackade tomater och fortsätt stekningen i ca 5 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben