Lammfärsbiffar med auberginegratäng

Serverar: 4 portioner

Läckra smaksatta biffar med god gratäng blir en hit på middagsbordet.

Ingredienser

  • 2 auberginer
  • 1 tsk salt
  • 1 dl olivolja
  • 1 burk färdig tomatsås, ca 400 g
  • 3 dl finriven parmesanost
  • Lammfärsbiffar
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • ½ dl hackad mynta
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 dl hackade oliver
  • Olja till stekning
  • Servering
  • 50 g rucola
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader.
    2. Skär auberginen i cm-tjocka skivor och salta. Låt stå ca 20 minuter, torka sedan av dem med papper. Hetta upp olja i en stekpanna och stek aubergineskivorna tills de är mjuka med fin färg. Fördela i en ugnsform och häll på tomatsåsen. Strö över parmesanen och gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter.
    3. Blanda alla ingredienser till biffarna. Forma till biffar med blöta händer. Hetta upp olja i en stekpanna och stek biffarna tills de är genomstekta med fin färg.
    4. Servera biffarna med auberginegratängen och rucola.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben