Lammfärsbullar i kokossås

Serverar: 4 portioner

En snabb och mycket god rätt. Köttbullarna blir saftiga eftersom de tillsätts färdiga i såsen.

Ingredienser

  • 500g lammfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 1 msk smör till stekning
  • Kokossås
  • 1 burk kokosmjölk, 400ml
  • 1 hackad röd chili
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 bankat citrongräs i bitar
  • 1 tsk socker
  • ½ tsk salt
  • Tillbehör
  • Kokt hirs
  • Färsk koriander
  • Frästa skärbönor
  • Instruktioner

    1. Blanda lammfärs, ägg, ströbröd, vatten, vitlök, salt och peppar. Forma till stora bullar oh bryn dem runtom i smör i en stekpanna.
    2. Koka upp kokosmjölken med resten av ingredienserna, smaka av med salt. Lägg i fäsbullarna och sjud ca 5 minuter eller tills de är klara.
    3. Servera med kokt hirs, färsk koriander och frästa skärbönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben