Lammfärsbullar med grönsaker

Serverar: 6 portioner

Kryddiga lammfärsbullar med härliga, färgrika och nyttiga grönsaker i en gryta. Couscous är gott till.

Ingredienser

  • Lammfärsbullar
  • ½ kruka koriander
  • 400 g lammfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 krm chilipeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • Grönsaker
  • 2 morötter
  • 2 gula lökar
  • 250 g kålrot
  • 1 vitlöksklyfta
  • 150 g zucchini
  • 1 burk kikärter, 380 g
  • ½ kruka koriander
  • 1 krm kajennpeppar
  • ½ kuvert saffran, 0,25g
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk socker
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 krm malen svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 4 dl vatten
  • ½ dl russin
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Tillbehör
  • Couscous
  • Instruktioner

    1. Lammfärsbullar: Plocka och hacka korianderbladen. Blanda alla ingredienser i en bunke. Rulla till köttbullar och ställ åt sidan.
    2. Grönsaker: Skala morötter, lök och kålrot, skär dem i små bitar.
    3. Skala och finhacka vitlöken.
    4. Skölj och skär zucchinin i mindre bitar. Häll av och skölj kikärterna.
    5. Plocka och hacka koriander bladen.
    6. Stek grönsakerna med kajennpeppar, saffran, paprikapulver, socker, salt och peppar i oljan i en stor kastrull eller en traktörpanna 5 minuter. Tillsätt krossade tomater, vatten och russin. Smula i buljongen och låt grytan koka ihop under lock på medelvärme ca 20 minuter.
    7. Lägg försiktigt ner lammfärsbullarna och låt grytan koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 5 minuter tills lammfärsbullarna är genomkokta. Servera med couscous

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben