Lammfärsburgare med fetaost och myntadressing

Serverar: 4 portioner

Lamm och mynta är som gjorda för varandra. Här tillsammans i en saftig burgare.

Ingredienser

  • 500-600 g lammfärs
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 äggula
  • Salt
  • Peppar
  • Smör till stekning
  • Myntadressing
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • ½ gurka
  • Färsk mynta
  • Salt
  • Servering
  • 4 hamburgerbröd, gärna hemmagjorda
  • Rucola
  • 100 g fetaost, smulad
  • 1 knippe rädisor
  • Instruktioner

    1. Hacka rödlöken och vitlöken fint i matberedare och lägg ner färsen. Kör så att allt blandas, lägg i äggulan, salt och peppar, och blanda. Forma färsen till 4 burgare och stek i en stekpanna tills de fått fin färg. Lägg dem på ett ugnsfast fat och grilla i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
    2. Blanda yoghurt och vitlök. Skala och kärna ur gurkan och riv i matberedaren, krama ur vattnet. Blanda yoghurten med gurka, strimlade myntablad, smaka av med salt.
    3. Montera burgaren med bröd, rucola, dressing, fetaost och rädisor. Servera!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben