Lammfärsgratäng med grönsaker

Serverar: 4 portioner

En underbart god gratäng med smak av medelhavet.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 + 2 msk konc kalvfond
  • 1 ägg
  • 1 msk torkade franska örter
  • 500 g krossade tomater
  • 2 rödlökar
  • 2 paprikor
  • 2 zucchini
  • 150 g riven mozzarella
  • Smör till formen
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Ris eller bulgur
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Skala vitlöken. Blanda färsen med 3 msk fond, ägg, pressad vitlök, ½ msk franska örter, 2 dl av de krossade tomaterna, salt och peppar. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär zucchinin i tunna skivor. Blanda grönsakerna med resten av de franska örterna.
    2. Fördela hälften av grönsakerna i en ugnssäker smord form. Bred över färsen. Täck med resten av grönsakerna. Toppa med resten av tomatkrosset blandat med 2 msk fond och strö över mozzarellan.
    3. Ställ in i ugnen 30-40 minuter. Servera med ris eller bulgur.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben