Lammfärsjärpar med ostkräm

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Detta receptet kommer ursprungligen från Icas landskapsrätter, och är Gotlands rätt. Mycket gott!

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • ½ knippe salladslök
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 ägg
  • 1 tsk citrontimjan
  • 1 tsk mynta
  • 2 tsk hackad persilja
  • ¾ dl kolsyrat vatten
  • ¾ dl matlagningsyoghurt
  • Smör
  • Olivolja
  • Grovmalen svartpeppar
  • Salt
  • 800 g Findus frysta klyftpotatis
  • Ostkräm
  • 150 g getost (av chèvretyp)
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 ½ msk honung
  • Instruktioner

    1. Gör iordning potatisen enl. anvisningarna på påsen/förpackningen.
    2. Järparna; Sätt ugnen på 150 grader. Skala och hacka salladslöken.Blanda den med alla ingredienser till färssmeten, samt 1 tsk salt, och ½ krm peppar. Forma järpar och stek i smör tills dom får fin färg i några minuter. Lägg över i en ugnsform, och ställ in i ugnen ca 10 minuter.
    3. Ostkräm: Mosa getosten med en gaffel, och blanda med yoghurt och honung. Servera järparna med krämen och klyftpotatis.

    Liknande recept

    10 min
    3-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben