Lammfärsköttbullar med rostad potatis och god tomatsallad

Serverar: 4 portioner

Annorlunda o riktigt gott. Ett bra alternativ till vanliga köttbullar.

Ingredienser

  • Köttbullar
  • 400 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 msk finhackad rosmarin
  • 75 g fetaost
  • 1 msk olivolja
  • Potatischips
  • 4 stora bakpotatisar
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • Grovt salt
  • Tomatsallad
  • 500 g tomater
  • 1 finhackad lök
  • Färsk basilika
  • Dressing
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk vatten
  • ½ tsk dijonsenap
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Rör samman lammfärsen med övriga ingredienser och låt stå ca 30 minuter. Forma färsen till köttbullar och stek dem gyllenbruna i olivolja i stekpanna. Skrubba potatisen och skär den i stavar. Fördela dem i en ugnsfast form. Strö över salt och rosmarin och baka i ugnen ca 30 minuter vid 255º. Tomatsallad: Skiva tomaterna och strö över hackad lök. Dekorera med basilika. Dressing: Rör samman ingredienserna och häll dressingen över salladen. Servera köttbullarna med tomatsallad, potatischips och ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben