Lammfärsrulle med tsatsiki

Serverar: 4 portioner

Supergod lammfärsrulle fylld med örter, parmaskinka och fetaost. Serveras med en fräsch tsatsiki och potatisklyftor. Perfekt att göra allt i en och samma långpanna!

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 2 stora ägg
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 100 g fetaost
  • ½ dl persilja
  • ½ dl timjan
  • ½ dl rosmarin
  • 140 g parmaskinka
  • 4 msk rapsolja
  • 1 kg potatis i klyftor
  • Flingsalt efter smak
  • Tsatsiki
  • ½ gurka
  • ½ tsk salt
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • ½ krm svartpeppar
  • Garnering
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Blanda samman lammfärsen, äggen, saltet och pepparn till en slät smet. Bred ut smeten till en rektangel på ett smörpapper och smula fetaosten jämnt över smeten. Hacka persilja, timjan och rosmarinen. Strö kryddorna över fetaosten. Skär ner parmaskinkan till mindre bitar och fördela jämnt över kryddorna. Rulla ihop allt som en rulltårta och vik ner kanterna så att de är förslutna.
    2. Häll oljan på en plåt med hög kant. Lägg lammfärsrullen på plåten och den klyftade potatisen vid sidan om rullen. Strö lite flingsalt över potatisen. Baka i mitten av ugnen i 175 grader i 45 minuter. Låt svalna något och skär sedan upp lammfärsrullen i bitar om 1½ centimeter.
    3. Tsatsiki: Riv gurkan grovt och lägg den på dubbelvikt hushållspapper. Strö över saltet och låt den ligga i ca 20 minuter. Pressa sedan ut den sista saften ur gurkan och blanda den med yoghurt, vitlök och svartpeppar.
    4. Servera lammfärsrullarna med tsatsiki och klyftpotatis. Garnera med färsk timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben