Lammfärsspett med fetaostdipp och rostade grönsaker
Lammfärsbiffarna går utmärkt att grilla, men du kan också tillaga dem i stekpanna eller i ugnen.
Myntan kan ersättas med persilja. Du kan naturligtvis använda andra grönsaker att steka och blanda ner lite lök eller svamp.
Ingredienser
500 g lammfärs
2 msk finhackad mynta
Salt
Svartpeppar
4 msk ajvar relish
Smör till stekning
Dipp
150 g fetaost
2 dl grekisk yoghurt
2 msk färskpressad citron
2 msk finhackad mynta
2 finhackade vitlöksklyftor
Salt
Svartpeppar
Rostade grönsaker
1 squash
2-3 tomater
2 paprikor, gärna i olika färger
Olja
Flingsalt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda lammfärs, mynta, salt, peppar och ajvar relish. Forma 8 avlånga biffar av färsen. Bryn dem runt om i lite smör. Lägg över i en ugnsform och stek vidare 8 minuter i ugnen. Trä upp biffarna på spett.
- Dippen:
Smula fetaosten och blanda med yoghurt, citronsaft, mynta och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva squash och tomater i 1 cm tjocka skivor. Dela paprikorna i stora bitar. Stek grönsakerna i lite olja - antingen i panna ett par minuter på varje sida eller i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
- Strö över flingsalt och ringla över lite olivolja på grönsakerna när de serveras tillsammans med spetten och dippen.
Liknande recept
Kommentarer (0)