Lammfärsspett med marinerad rödlök

Serverar: 4 portioner

Under grillsäsongen kan man laga spetten på utegrill. Det går också bra att använda grillpanna eller som här tillaga spetten i ugn.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 1 msk mald spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • ½ dl pinjenötter
  • 1 msk olivolja
  • Marinerad lök
  • 1 rödlök
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk korianderblad
  • Tillbehör
  • 4 pitabröd
  • 2 dl tzatziki, hemlagad eller på burk
  • Sallad
  • Tomatskivor
  • Myntablad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Blanda färsen med spiskummin, salt och peppar. Tillsätt nötterna. Dela färsen i åtta bitar och forma dem runt blötlagda grillspett av trä. Pensla spetten med olja och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    3. Skala och strimla löken. Blanda den med vinäger och korianderblad.
    4. Stek spetten mitt i ugnen ca 10 minuter. Vänd dem en gång under tiden.
    5. Servera spetten med löken i värmda pitabröd med tzatsiki, sallad, tomat och mynta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben