Lammfärsspett med salsa verde och saffransrisotto

Serverar: 4 portioner

Spett och salsa verde kan förberedas dagen innan medan risotton bör serveras nylagad.

Ingredienser

  • Lammfärsspett
  • 500 g lammfärs
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 tsk torkad timjan
  • 1 msk sweet chili
  • 1 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Salsa verde
  • 1 knippe mynta (ca 3 dl)
  • 1 knippe bladpersilja (ca 3 dl)
  • 1 knippe basilika (ca 3 dl)
  • 2 sardellfiléer
  • 3 msk kapris (ca 45 g)
  • ½ dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk citronsaft
  • Saffransrisotto
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 pkt saffran (½ g)
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl avorioris
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 dl vitt vin
  • Ca 4 dl vatten
  • ½ dl riven parmesan
  • 1 krm svartpeppar
  • Garnering
  • 4 skållade och urkärnade tomater
  • 100 g sockerärter
  • Krasseblommor
  • Instruktioner

    1. Spett: Sätt ugnen på 225 grader. Blanda färsen med övriga ingredienser till lammfärsspetten. Rulla 12 avlånga korvar och trä upp dem på spett. Stek dem i mitten av ugnen ca 10 minuter.
    2. Salsa verde: Mixa alla ingredienserna till en sås.
    3. Saffransrisotto:Fräs löken mjuk med saffran i olja i en vid kastrull. Tillsätt riset och rör om. Smula i buljongtärningen och tillsätt lite vin och vatten åt gången och låt vätskan koka in ordentligt. Koka och späd på svag värme under ständig omrörning 20-30 minuter, tills riset är klart. Rör till sist ner parmesanost och peppra. Garnera med tomater och sockerärter skurna i strimlor. Tallriken blir extra vacker av krasseblommor som garnering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben