Spett och salsa verde kan förberedas dagen innan medan risotton bör serveras nylagad.
Ingredienser
Lammfärsspett
500 g lammfärs
2 vitlöksklyftor
3 tsk torkad timjan
1 msk sweet chili
1 dl vatten
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
Salsa verde
1 knippe mynta (ca 3 dl)
1 knippe bladpersilja (ca 3 dl)
1 knippe basilika (ca 3 dl)
2 sardellfiléer
3 msk kapris (ca 45 g)
½ dl olivolja
1 vitlöksklyfta
1 tsk citronsaft
Saffransrisotto
2 hackade schalottenlökar
1 pkt saffran (½ g)
2 msk olivolja
2 dl avorioris
1 hönsbuljongtärning
2 dl vitt vin
Ca 4 dl vatten
½ dl riven parmesan
1 krm svartpeppar
Garnering
4 skållade och urkärnade tomater
100 g sockerärter
Krasseblommor