I denna rätt passar torkad dill väldigt bra. Men jag brukar garnera med ett par färska dillvippor. Godast till, är ett hemgjort potatismos, smaksatt med lite citron eller vitlök.
Ingredienser
600 gram grytbitar av lamm
1 msk olivolja
Salt
Peppar
1 dl vatten
5 dl krossade tomater konserv med lag
1 st köttbuljongtärning
200 g morötter i slantar
100 g skalad steklök
2 tsk torkad dill (i kryddburk)
Instruktioner
- Stek köttet i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en gryta. Vispa ur stekpannan med lite vatten. Tillsätt vatten, krossade tomater, buljongtärning, morötter, lök och dill. Låt lammgrytan koka i 20 minuter.
- Servera med potatismos och sallad. Smaksätt gärna moset med citronsaft eller vitlök.
Liknande recept
Kommentarer (0)