Lammgryta med dill

Serverar: 4 portioner

I denna rätt passar torkad dill väldigt bra. Men jag brukar garnera med ett par färska dillvippor. Godast till, är ett hemgjort potatismos, smaksatt med lite citron eller vitlök.

Ingredienser

  • 600 gram grytbitar av lamm
  • 1 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 dl vatten
  • 5 dl krossade tomater konserv med lag
  • 1 st köttbuljongtärning
  • 200 g morötter i slantar
  • 100 g skalad steklök
  • 2 tsk torkad dill (i kryddburk)
  • Instruktioner

    1. Stek köttet i oljan i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en gryta. Vispa ur stekpannan med lite vatten. Tillsätt vatten, krossade tomater, buljongtärning, morötter, lök och dill. Låt lammgrytan koka i 20 minuter.
    2. Servera med potatismos och sallad. Smaksätt gärna moset med citronsaft eller vitlök.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben