Lammgryta med kantareller

Serverar: 4 portioner

Härlig gryta med höstprimörer.

Ingredienser

  • 600 g benfritt lammkött, t ex grytbitar
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 gul lök
  • 300 g kantareller
  • 3 dl köttbuljong
  • 1-2 morötter
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 ½ dl grädde
  • 2 msk rönnbärsgelé
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i lite matfett i en stekpanna. Lägg över det i en gryta och krydda med salt och peppar.
    2. Skala och hacka löken. Ansa svampen och dela den i mindre bitar. Fräs lök och svamp i lite matfett. Lägg över det i grytan.
    3. Späd med buljong och låt grytan småputtra under lock ca 30 minuter eller tills köttet är mört.
    4. Skala och tärna un­der tiden morötterna. Fräs dem lätt. Lägg ner morötterna i grytan när ca 10 minuter återstår av koktiden. Ta upp kött och grönsaker.
    5. Rör ut mjölet med grädden och vispa ner det i skyn. Låt såsen koka några minuter. Tillsätt gelé, kött och grönsaker i såsen. Låt allt bli genomvarmt. Smaka av. Strö över hackad persilja.
    6. Bjud kokt potatis och säsongens grönsaker till.
    7. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben