Lammgryta med rosmarin och ansjovis

Serverar: 4 portioner

Att kombinera lammets mättade fetter med ansjovisens omättade nyttiga fetter är inte bara klokt ur fettsynpungt, utan resultatet blir dessutomt supergott !

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av lamm
  • Flytande Margarin
  • Salt
  • Peppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl vatten
  • 1 dl rött vin eller matlagningsvin
  • 1 tsk finhackad färsk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk kalvfond
  • 1 liten burk ansjovisfilé 50 g
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk soja
  • 200 g kantareller
  • 200 g små lökar
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet, hälften åt gången, i en stekpanna. Lägg över det i en gryta. Salta och peppra. Strö över mjölet. Rör och tillsätt vattnet, vin, rosmarin, pressad vitlök, kalvfond, finskuren ansjovis, vinäger och soja.
    2. Låt grytan koka i en timme. Finfördela svampen något. Fräs svampen i lite margarin i en het stekpanna. Lägg svampen och löken i grytan med kött ( löken ska vara hel ) och låt koka i ytterligare 15 ninuter. Köttet ska vara riktigt mört. Servera med potatis eller ris och en god sallad.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben