Lammgryta med vita bönor

Serverar: 4 portioner

Servera med pain riche och en god sallad.

Ingredienser

  • 3/4 kg lammbog eller lammbringa
  • 1½ msk matfett
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 lagerblad
  • 1 kryddmått timjan
  • 2 gula lökar i klyftor
  • 4 skalade tomater
  • 2 dl vatten
  • 1 burk vita bönor i tomatsås
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i stora tärningar och bryn det i fettet. Salta och peppra och lägg över det i en gryta.
    2. Tillsätt övriga kryddor, lök, tomater i klyftor och vatten. Lägg tättslutande lock på och koka köttet cirka en timma eller tills det känns mört.
    3. Blanda försiktigt ner bönorna och värm dem i grytan. Smaka av.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben