Perfekt att ha med sig på sportlovsresan till fjällen.
Perfekt som första kvällen gryta! Laga i förväg, frys in och ta med i bilen. Tillsätt bönor och grillad paprika och låt grytan småputtra medan man installerar sig.
Ingredienser
800 g lammkött tex: bog eller lägg
½ tsk salt
½ svartpeppar
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
800 g hela tomater (2 burkar)
1 ½ dl vitt vin
3 msk konc kalvfond
5 dl vatten
4 lagerblad
2 tsk torkad timjan
1 tsk salt
Till servering
1 burk stora vita bönor
1 burk grillad paprika
4 port jasminris
Instruktioner
- Skär köttet i tärningar och bryn det i olja i en gryta. Salta och peppra. Skala och klyfta löken. Skala och skiva vitlöken tunt. Stek lök och vitlök med köttet tills löken mjuknar.
- Tillsätt tomater, vin, fond, vatten, lagerblad och timjan. Koka under lock tills köttet är mört, ca 1½ timme. Smaka av med salt. Låt grytan svalna och frys den.
- Vid servering:
Koka upp grytan och tillsätt avrunna och sköljda vita bönor samt grovt skuren paprika. Servera med kokt jasminris och gärna gremolata.
Liknande recept
Kommentarer (0)