Lammgryta med vita bönor

Serverar: 4 portioner

Perfekt att ha med sig på sportlovsresan till fjällen. Perfekt som första kvällen gryta! Laga i förväg, frys in och ta med i bilen. Tillsätt bönor och grillad paprika och låt grytan småputtra medan man installerar sig.

Ingredienser

  • 800 g lammkött tex: bog eller lägg
  • ½ tsk salt
  • ½ svartpeppar
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 800 g hela tomater (2 burkar)
  • 1 ½ dl vitt vin
  • 3 msk konc kalvfond
  • 5 dl vatten
  • 4 lagerblad
  • 2 tsk torkad timjan
  • 1 tsk salt
  • Till servering
  • 1 burk stora vita bönor
  • 1 burk grillad paprika
  • 4 port jasminris
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i tärningar och bryn det i olja i en gryta. Salta och peppra. Skala och klyfta löken. Skala och skiva vitlöken tunt. Stek lök och vitlök med köttet tills löken mjuknar.
    2. Tillsätt tomater, vin, fond, vatten, lagerblad och timjan. Koka under lock tills köttet är mört, ca 1½ timme. Smaka av med salt. Låt grytan svalna och frys den.
    3. Vid servering: Koka upp grytan och tillsätt avrunna och sköljda vita bönor samt grovt skuren paprika. Servera med kokt jasminris och gärna gremolata.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben