Lammköttbullar i ostsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättegott. Skriv gärna i gästboken om ni tyckte om det.

Ingredienser

  • Lammbullarna
  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk basilika (helst färsk eller från frysen)
  • Ostsåsen
  • 1 röd paprika
  • 150 g riven ost
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.75 msk chilipulver
  • 180 g majs
  • Salt
  • Peppar
  • 0.33 dl mjöl
  • Tillbehör
  • Tagliatelle (bandspaghetti)
  • Instruktioner

    1. Börja med att lägga färsen i en bunke, tillsätt sedan ägget. Blanda noga med händerna. Häll i saltet, paprikapulver och basilikan. Smaksätt sedan efter eget behov. Jag föredrar mycket paprikapulver.
    2. Gör till små, små runda köttbullar (ca 1½ cm i diameter), lägg på ett fat. Sätt på en stekpanna så att du kan steka dem sen. Under tiden stekpannan blir varm så skivar du paprikan i små bitar. Stek lammköttbullarna i pannan tills de blivit bruna runtom. Fräs sedan paprikan.
    3. Häll nu i 3-4 dl mjölk och osten. När osten har smält så ska grädden och paprikapulvret i. Låt koka under omrörning i 8 min.
    4. Nu kan du börja koka pastan.
    5. Tillsätt nu majsen och mjölet i pannan. Om såsen blir för tjock, ha ner lite mjölk och mer smaktillsats. Sänk värmen och fortsätt röra.
    6. När pastan är klar häller du upp den i en önskad skål. Häll sedan över såsen med köttbullarna och blanda om. KLART!!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben