Lammkorv i het paprikagryta

Serverar: 2 portioner

Tid: 20 minuter

En god och lättlagad gryta!

Ingredienser

  • 250 g lammkorv
  • 2 tomater
  • 400 g krossade tomater
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 gul lök
  • 1 gul paprika
  • 1 grön paprika
  • ½ dl vatten
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 1 msk smör- och rapsolja
  • peppar
  • salt
  • persilja eller basilika till garnering
  • Instruktioner

    1. Skölj paprikorna och tomaterna noga. Kärna ur paprikorna. Skär grönsakerna i stora tärningar. Finhacka löken. Skölj chilifrukten och dela den på mitten. Ta bort chilifruktens kärnor samt de vita innerväggarna. Hacka sedan fruktköttet fint. Lammkorven delas sedan i mindre bitar.
    2. Fräs lök- och chilihacket i smör- och rapsoljan. Tillsätt korven och fräs blandningen i ytterligare ett par minuter. Häll tomatkross, paprikatärningar, tomathack, vatten och smulad buljong över grytan och rör om.
    3. Låt grytan puttra i tio minuter under lock. Rör om emellanåt. Peppra och salta efter smak. Strö blad av persilja eller basilika över som garnering.
    4. Servera gärna grytan med bulgur.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben