Mexicansk paprikagryta

Serverar: 6 portioner

Massor av smak och helt köttfri.

Ingredienser

  • 6 paprikor i blandade färger
  • 2 gula lökar
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kummin
  • 1 tsk mald koriander
  • ½ tsk krossade svarta senapsfrön
  • 1 tsk nymald svartpeppar
  • 2 msk mjöl
  • 250 g riven lagrad ost
  • 4 stora ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl yoghurt
  • 1 tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Strimla paprikorna. Hacka löken. Smält smöret i en panna tillsammans med olivoljan. Fräs löken och pressad vitlök tillsammans med salt och kryddor tills den blir genomskinlig och börjar mjukna. Tillsätt paprikorna och sautera alltsammans ca 10 minuter.
    2. Strö över mjölet. Blanda väl och sautera tills eventuell överskottsvätska försvunnit.
    3. Smörj en djup ugnsfast gryta. Lägg i hälften av paprika/lök-mixen, sedan hälften av den rivna osten, resten av parikamixen och resten av osten. Rör samman ägg, crème fraiche och yoghurt. Häll över grytan och strö paprikapulvret över. Baka i nedre delen av ugnen, 200 grader, ca 45 minuter.
    4. En grönsallad är gott till, liksom en kall öl.

    Liknande recept

    4.8
    35 min
    4
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben