Mexicanskt Ris

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Toppengott till kyckling

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 röd paprika
  • 2 msk olja
  • 3 dl arborioris
  • 6 dl hönsbuljong
  • 1 ½ dl krossade tomater
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Krossa vitlöksklyftan. Kärna ur paprikan och skär den i små tärningar. fräs löken, vitlöken och paprikan i oljan tills den mjuknar utan att få färg.
    2. Rör ner riset och låt det fräsa med och bli glansigt. Häll på buljongen och sjud på svag värme i 20 minuter. Tillsätt mera buljong om det kokar torrt.
    3. Rör ner tomatkrosset, smaka av med salt och peppar och sjud ett par minuter. Servera med riset garnerat med en uppslitsad och urkärnad chili.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben