Paprikagryta
Serverar:
4 portioner
Tid:
45 minuter
Den är välldig god, tycker jag
Ingredienser
500 g benfritt griskött
4 Skivor bacon ca 50g
1 Stor gul lök
1 paprika
1 Klyfta vitlök
2½ dl buljong
1 tsk salt
1 krm vit- el svartpeppar
1-2 msk paprikapulver
½ msk majsena-el potatismjöl
Instruktioner
Skär köttet i bitar, ca 3x3 cm
Klipp baconskivorna i strimlor och bryn dem i sitt eget fett i en gryta.
Bryn köttet i bacconfettet och ta sedan upp det ur grytan
Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i tärningar och krossa vitlöksklyftan
Bryn alltsammans, paprikan bara någon minut-den får inte bli brun
Tillsätt köttet, baconstrimlorna och buljongen
Smaksätt med salt, peppar och paprika pulver och låt det hela sakta koka tills köttet är mört, ca 20 min.
Red av med majsena- elller potatismjöl utrört i lite kallt vatten.
Liknande recept
Mexicansk paprikagryta
5
6
Lammkorv i het paprikagryta
20 min
2
paprikagryta
40 min
4
Paprikagryta
4-6
Ungersk paprikagryta
25 min
4
Paprikagryta med röda bönor
4
4
Färgglad paprikagryta
4
Korv- och paprikagryta i mikron
4
Kassler och paprikagryta
5
40 min
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!