Paprikagryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Den är välldig god, tycker jag

Ingredienser

  • 500 g benfritt griskött
  • 4 Skivor bacon ca 50g
  • 1 Stor gul lök
  • 1 paprika
  • 1 Klyfta vitlök
  • 2½ dl buljong
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vit- el svartpeppar
  • 1-2 msk paprikapulver
  • ½ msk majsena-el potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar, ca 3x3 cm
    2. Klipp baconskivorna i strimlor och bryn dem i sitt eget fett i en gryta.
    3. Bryn köttet i bacconfettet och ta sedan upp det ur grytan
    4. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i tärningar och krossa vitlöksklyftan
    5. Bryn alltsammans, paprikan bara någon minut-den får inte bli brun
    6. Tillsätt köttet, baconstrimlorna och buljongen
    7. Smaksätt med salt, peppar och paprika pulver och låt det hela sakta koka tills köttet är mört, ca 20 min.
    8. Red av med majsena- elller potatismjöl utrört i lite kallt vatten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben