Ungersk paprikagryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Lättlagad och god gryta.

Ingredienser

  • 500 g färsk skinka i bit
  • 2 gula lökar
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2½ dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1-2 msk paprikapulver
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor. Skala och skiva lök och vitlök.
    2. Bryn köttet och de både löksorterna i omgångar i en stekpanna. Lägg över i en gryta och krydda med salt och peppar. Häll över vatten och tillsätt buljongtärningen. Låt puttra ca 5 minuter under lock.
    3. Rör ihop lätt creme fraiche med paprikapulver och vetemjöl.
    4. Skär paprikorna i små tärningar och blanda ner dem i grytan tillsammans med creme fraicheblandningen och låt koka ytterligare ca 5 minuter.
    5. Servera grytan med kokt, gärna pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben