Lammkotletter i mustig löksås

Serverar: 4 portioner

Gott när man vill ha en värmande måltid som smakar mera. Gillar man inte lammkotletter kan man använda sig av fläskkotletter. 335 kcal/portion

Ingredienser

  • 2 msk margarin, 60 % fett
  • 2 skivade gula lökar
  • 1 tsk hackad färsk timjan
  • 1 dl rött vin eller köttbuljong
  • 3 ½ dl köttbuljong
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1 msk olivolja
  • 8 lammkotletter
  • 1 msk maizena
  • 2 msk hackad slätbladig persilja
  • Instruktioner

    1. Hetta upp margarinet i en stor stekpanna och fräs lök och timjan 8-10 minuter tills löken är mjuk och gyllene.
    2. Tillsätt rött vin, köttbuljong och senap. Koka upp under omrörning och låt sjuda 5 minuter, rör om då och då. Ta av från värmen och ställ åt sidan.
    3. Hetta upp oljan i en separat stekpanna och stek kotletterna 5 minuter på varje sida. Häll av oljan från pannan och släng den. Lämna lammkotletterna i pannan. Häll löksåsen över och låt sjuda tills allt är genomvarmt.
    4. Blanda 1 msk maizena med kallt vatten och blanda ner i såsen. Rör om tills såsen tjocknar. Blanda ner persiljan och servera.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    flabban 9 april 2012

    Första gången som jag åt lammkotlett, det var ingen höjdare, men såsen var supergod. Så jag kommer att använda fläskkotletter nästa gång. Tackar för receptet och ger det högsta betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben