Lammkotletter med capresepotatis
Hittar du inte lammkotletter är det lika gott att servera capresepotatisen till grillad fläskkotlett eller utskuren biff. Jag är lika gärna utan lamm, men vet att det är många som älskar det. När jag testade receptet första gången upptäckte jag att potatisen faktiskt behöver en rejält större sats mix av basilika, olja, salt och vitlök, så fortsättningsvis ökar jag på där.
Ingredienser
8 dubbla lammkotletter
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
Capresepotatis
800 g färskpotatis
4 tomater
250 g mozzarella
1 tsk + 1 tsk salt
1 kruka färsk basilika
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250°.
- Skrapa potatisen och skär den i ca 1/2 cm tjocka skivor. Koka potatisen halvmjuk i lättsaltat vatten. Skiva tomater och ost. Lägg potatisen i en smord, ugnssäker form och strö över 1 tsk salt. Varva tomater och ost ovanpå.
- Repa bladen från basilikan men spara några till garnering. Skala vitlöksklyftorna. Mixa basilika, vitlök, olivolja och resten av saltet. Droppa denna olja över tomater och ost. Sätt in formen i mitten av ugnen ca 10 minuter.
- Skär ett par snitt i kanterna på kotletterna. Pensla dem med olivolja och grilla eller stek dem ca 4 minuter per sida. Servera kotletterna med capresepotatisen och garnera med basilika.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Det här var supergott! Oljeblandningen till potatisen kan gärna flerdubblas, det gör jag! Tack för receptet!