Lammspett med rostad potatis och pepparrotscrème
Istället för en lammstek som tar lång tid i ugnen: Dela köttet och trä upp det på pinne – går jättefort. Lammstek går bra att använda, eller filé. I receptet har jag använt lammrostbiff som är en trevlig detalj med karaktär. Lammrostbiff kan bytas mot annan styckdetalj, t ex stek eller filé
Ingredienser
600 gram lammrostbiff
1 st röd lök
Salt
Peppar
12 st medelstora potatisar
2 st hela vitlökar
Rapsolja
Sås
2 dl crème fraiche
2 msk riven pepparrot
2 tsk dijonsenap
1 tsk flytande honung
Instruktioner
- Skär rått lammkött i kuber, ca 2,5 x 2,5 cm. Klyfta rödlök och sära klyftorna. Varva kött och lök på grillpinar, salta och peppra.
- Dela potatis i halvor, skölj väl och torka av. Dela vitlök i halvor. Placera allt på en plåt eller ugnsfast form, sätt in i förvärmd ugn, 200º ca 25 minuter, eller tills potatisen är genomstekt och har fin färg. Ta ut och salta och peppra.
- Blanda under tiden till sås och smaksätt med salt och peppar.
- Grilla eller stek lammspetten i panna tills de har fin färg. Stek eventuellt färdigt i ugn ett par minuter om köttet känns för blodigt.
- Lägg upp maten på tallrikar och servera eventuellt en tomatsallad till.
Liknande recept
Kommentarer (0)