Lammtryffelburgare med fikon, getost och balsamicoreduktion

Serverar: 4 portioner

Läckra och goda smakkombinationer i en och samma tugga!

Ingredienser

  • 600 g lammfärs
  • ½ färsk tryffel (ca 25 g) eller 1-1½ tsk tryffelolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  • Tillbehör
  • 125 g chévreost
  • 1 rödlök
  • 4 hamburgerbröd, gärna hemmagjorda
  • 40 g rucola
  • 2 färska fikon
  • Balsamicoreduktion
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 msk socker
  • 2 dl balsamvinäger
  • 6 timjankvistar
  • Instruktioner

    1. Reduktion: Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Smält sockret i en stekpanna till en karamell. Häll på vinägern och tillsätt vitlök och timjan. Koka ihop tills ca 1 dl återstår. Låt svalna.
    2. Sätt ugnen på 250 grader.
    3. Blanda lammfärs, salt och peppar. Hacka tryffeln och tillsätt i smeten eller smaka av med tryffelolja. Forma och pressa hamburgare i en hamburgerform eller utstickare, 7-8 cm i diameter.
    4. Stek eller grilla burgarna i en het panna ca 3 minuter på varje sida. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skiva osten och fördela på burgarna. Stek färdigt hamburgarna mitt i ugnen i 12-15 minuter.
    5. Skala och skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin. Dela fikonen på hälften. Dela bröden och stek eller grilla dem på snittytan.
    6. Lägg burgarna på bröden och servera med rödlök, rucola, fikon och balsamicoreduktion.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben