Lammytterfilé med basilika- och getosttäcke

Serverar: 4 portioner

Lammkött och getost är en härlig smakkombination som här serveras med en god svamprisoni. Risoni är en pastsort där form ser ut som ett riskorn. Rätten kan också göras med oxfilé eller fläskfilé. Fläskköttet bör stekas lite längre.

Ingredienser

  • 600 g lammytterfilé
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • Smör till stekning
  • Osttäcke
  • 200 g chévreost
  • 1 dl hackad basilika
  • Svamprisoni
  • 25 g torkade trattkantareller eller trumpetsvamp
  • 2 msk smör
  • 2 dl risoni
  • 1 hönsbuljongtärning + 5 dl vatten
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 påse babyspenat, ca 70g
  • ½ tsk salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blötlägg svampen minst 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skär bort kanterna från osten. Mosa med en gaffel och blanda ner hackad basilika. Skär köttet i 8 bitar. Salta, peppra och bryn dem i smör ca 1 minut per sida.
    3. Lägg dem i en ugnsform. Fördela osten över köttet, stick i en ugnstermometer mitt i den största köttbiten. Sätt in köttet mitt i ugnen 8-10 minuter och stek tills innertemperaturen är 54 grader. Sedan stiger temperaturen till 60 grader.
    4. Krama ur svampen väl och fräs sedan i smör. Tillsätt risoni och 4 dl kokande buljong. Lägg på lock och sjud på svag värme 10-12 minuter tills pastan är kokt.
    5. Rör några gånger undertiden så att det inte fastnar i botten. Späd med mer buljong om det verkar torrt. Halvera tomaterna och tillsätt dem och spenaten. Salta och peppra.
    6. Servera det nystekta köttet med svamprisonin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben