Landgångar med färs

Serverar: 3 portioner

Mjukfrästa lökringar ovanpå köttfärsröran gratineras med béarnaisesås och riven ost.

Ingredienser

  • 3 skivor vitt bröd skuret på längden
  • 3 tomater
  • 4½ hg grovmalen nötfärs
  • Smör
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 dl vatten ca
  • 1 dl chilisås
  • 1 gul lök
  • Béarnaisesås ( pulver eller plastflaska)
  • Italiensk salladskrydda
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Skiva tomaterna och lägg dem på brödet. Salt och peppra. Bryn köttfärsen i en stekpanna och rör om så att massan blir grynig. Krydda och rör ner vatten och chilisås, det skall bli en saftig men fast röra som är ganska kryddstark.
    2. Skiva löken och fräs den mjuk. Fördela köttröran ovanpå tomaterna med lökringarna över.
    3. Krydda béarnaisen med lite italiensk salladskrydda.
    4. Ringla såsen över smörgåsarna och strö över riven ost.
    5. Gratinera vid 250 grader tills smörgåsarna har lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben