Långkokt högrev med dragonsås och stomp

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar

Vilken underbar höstmiddag!!!

Ingredienser

  • 1½ kg högrev i hela bitar
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 kvistar färsk dragon
  • 2 lagerblad
  • 5 vitpepparkorn
  • 2 tsk salt
  • 7 dl torrt vitt vin
  • Gremolata
  • 3 schalottenlökar
  • 1 dl persilja
  • 2 msk färsk dragon
  • 2 msk citronskal
  • Dragonsås
  • 6 dl spad från högrevet
  • 3 dl vispgrädde
  • Rikligt med torkad dragon
  • Soja
  • Ev. lite fond eller en köttbuljontärning
  • Stomp
  • 600 g potatis
  • 600 g jordärtskockor
  • 125 g smör
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1½ dl mjölk
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och skär lök och morot i grova bitar. Putsa högrevet och lägg dem trångt i en kastrull tillsammans med övriga ingredienser till köttet. Fyll på med vatten så det täcker köttet. Koka under lock ca 3-3½ timmar. Fyll ev på med mer vatten.
    2. Finhacka alla ingredienser till gremolatan och ställ svalt till servering.
    3. Sila bort spadet från köttet, tillsätt grädde och koka samman. Smaksätt med torka dragon, salt, peppar och soja. Ev lite fond.
    4. Koka skalade kockor och potatis i saltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och ånga av. Tillsätt smör, grädde och mjölk och mosa/stöt så grovt eller fint som du önskar stompen. Krydda med salt.

    Liknande recept

    5
    45 min
    20
    1
    4.5
    5 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben