Långpannebullar med jordgubbssylt

Serverar: 24 portioner

Så praktiskt att baka bullar i långpanna, räcker till många och underbart goda blir dom! Glutenfria.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 3½ dl mjölk
  • 75 g smör
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 dl rismjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 dl potatismjöl
  • 1 1/3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • Topping
  • 1½ dl jordgubbssylt, köpt eller hemmagjord
  • Pensling och garnering
  • 1 ägg
  • Kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör ut jästen. Tillsätt smält smör och fiberhusk, låt svälla i 10 minuter. Tillsätt övriga ingredienser. Arbeta degen kraftigt, låt jäsa övertäckt i 1½ timme.
    2. Lägg degen i en spritspåse och tryck ut bullar i en ugnsform, ca 25x30 cm. Låt jäsa vöertäckt i 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Lägg en klick av sylten på varje bulle, pensla med ägg och strö över kokosflingor. Grädda i 15-20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben