Långpannepaj

Serverar: 8-10 portioner

Toppengod!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 7 dl mjöl
  • 300 g smör
  • 5 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • ca 7 hg rökt picknick bog
  • 1 purjolök
  • 10 ägg
  • 5 dl vispgrädde
  • 4 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • Vitpeppar
  • ca 2 - 3 dl riven ost (både prästost och parmesan)
  • Instruktioner

    1. Pajdegen: Hacka samman mjöl, smör och vatten i matberedaren. Låt den vila kallt 30 min. Tryck ut degen i en smord långpanna. Förgrädda 15 min i 200gr. på 2 falsen uppifrån.
    2. Fyllningen: Hacka skinkan och purjolöken i tärningar. Fräs upp i lite smör. Häll över detta i det förgräddade skalet.
    3. Stanningen: Vispa ihop äggen, mjölken och grädden, salta och peppra, rör i den rivna osten. Häll detta över fyllningen.
    4. Grädda 30 min i 225 gr. långt ner i ugnen.
    5. Servera med "Jättegod sås till pajen" och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben