Långpannepaj med blåbär och hallon

Serverar: 12-14 portioner

En mellanting mellan paj och mjuk kaka. Enkel att baka och räcker till många.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 1½ dl socker
  • 350 g kylskåpskallt smör
  • 2 ägg
  • 1 dl mjölk, fil eller yoghurt
  • Fyllning
  • 250 g blåbär
  • 250 g hallon
  • ½ dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke. Tillsätt smöret i bitar. Arbeta sammans med fingertopparna till en smulig massa. Vispa ihop ägg med mjölk och rör ner i mjölblandningen. Arbeta snabbt ihop till en ganska lös deg. Du kan även köra ihop degen i matberedare.
    3. Kavla ut degen ca 1 cm tjock på mjölat bakbord och lägg den på plåt med bakpapper. Känns den väldigt kletig kan du kavla direkt på papperet.
    4. Blanda bären med socker och potatismjöl och strö ut över degen. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills kanten har fått färg och bären bubblar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben