Långpannepaj med färs och fetaost

Serverar: 12 portioner

Tid: 20 minuter

En jättegod paj

Ingredienser

  • 6 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 250 g smör
  • 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 msk rapsolja
  • 800 g lamm eller nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 2 förpackningar med krossade tomater (à 500 g)
  • 2 köttbuljongstärningar
  • 1 msk oregano
  • 200 g fetaost
  • 250 g körsbärstomater
  • 4 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Hacka ihop båda mjölsorterna med smöret. (gärna i en matbredare) tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck eller kaval ut den på en långpanna. låt pannan stå i kylen ca 30 minuter.
    2. Fyllning: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i ca 5 minuter i en stor stekpanna. Tillsätt färsen och låt steka tills den blivit smulig och fått fin färg. Krydda med salt och eventuellt med peppar om man vill ha det. Tillsätt tomatkross och smula ner buljongstärningarna. Låt puttra utan lock i ca 15 minuter. Krydda med oregano. Skär fetaosten i kuber och halvera tomaterna, om man vill så kan man ha oliver till detta. men dom ska vara utan kärnor. Sätt ugnen på 225°. Nagga och förgrädda pajskalet mitt ugnen i ca 10 minuter. Häll färsröran i pajskalet och stick ner fetaosten och tomaterna. Strö över osten. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. tills pajen fått fin färg. Garnera med oregano om man vill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben