Långpannetårta för storkalas

En perfekt till stora kalas. Obs! recepten måste dubblas för att fylla en långpanna.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Vaniljkräm
  • 3 dl gräddmjölk
  • 2 äggulor
  • 2 msk strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 msk vanillinsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg ocg socker pösigt. Rör ner mjölet blandat med bakpulvret.
    2. Slå smeten i den välsmorda och bröade formen. Grädda ca 20 min i 175 grader.
    3. Låt svalna, dela i två bottnar. Blanda samman ingredienserna ( utom vanillinsockret ) till krämen i en kastrull .
    4. Sjud krämen tjock under ständig vispning.
    5. Tillsätt vanillinsockret och låt krämen svalna.
    6. Bred först ett lager vaniljkräm och ovanpå detta ett lager friskt äppelmos på den undre bottnen.
    7. Lägg andra bottnen ovanpå. Låt stå en stund.
    8. Dekorera tårtan med rikligt med vispad grädde. Strö på massor av blåbär och hallon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben