Långpannetårta med sommarbär

Serverar: 1 portioner

Perfekt att servera till fika en varm sommardag

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g hackade valnötter (mandel)
  • Topping
  • 2 dl grädde
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl creme fraiche
  • 5 dl färska bär tex: hallon, blåbäroch björnbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Blanda ner chokladen och låt den smälta i smöret. Vispa äggen och socker poröst.
    2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggvispet.
    3. Blanda ner chokladblandingen och häll i en smord bröad långpanna. Grädda i ca: 10 minuter.
    4. Topping: Koka upp grädden i en kastrull. Lös upp chokladen i grädden och ställ att svalna i kylen ca: 4 timmar.
    5. Blanda ner creme fraiche och vispa blandningen med elvisp tills den tjocknar. Bre toppingen över toppingen över tårtan och dekorera med färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    1vahlin 18 oktober 2011

    Hej ! Ska kakan vara i mitten i ugnen? Hur många personer räcker denna tårta till? Måste prova denna, låter gott:) Kina

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben