Plättbakelser med sommarbär

Serverar: 8 portioner

Gör en bakelse av plättar! Fyllningen är sommarens godaste bär och Kesella vanilj. Potatismjölet i smeten gör plättarna lite frasigare.

Ingredienser

  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk strösocker
  • 4 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2 msk smör
  • Fyllning
  • 500 g Kesella vanilj
  • 4 dl blandade bär
  • Garnering
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop mjöl, salt, vaniljsocker, potatismjöl och socker med hälften av mjölken i en bunke. Vispa i äggen och resten av mjölken. Smält smöret i en plättlagg och tillsätt det. Låt gärna smeten stå och svälla en stund.
    2. Grädda plättar och låt dem kallna.
    3. Klicka ut Kesella mellan plättarna och fördela även bär mellan lagren.
    4. Toppa med en plätt och klicka Kesella överst. Strö över bär och pudra med florsocker.
    5. Tips! Bären går bra att bytas ut till olika frukter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben