Plättbakelser

Det här receptet är en gammal goding. Receptet finns i "Vår Kokbok" från 1960. Kokboken har jag ärvt av min mormor Edla.

Ingredienser

  • 125 g smör eller margarin
  • 1 1/4 dl socker
  • 2 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 15 st skållade och hackad mandel
  • 2 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader.
    2. Smält margarin och rör det vitt och poröst. Tillsätt under rörning först socker, sedan ägg ett i sänder och sist vetemjöl.
    3. Smörj och värm en plättlagg. Lägg en rågad tsk av smeten i varje rundel och strö över litet skållad hackad mandel blandad med pärlsocker.
    4. Grädda i varm ugn omkring 5 min.
    5. Böj de varma kakorna och låt dem kallna över t.ex. brödkaveln.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Allimac 28 april 2008

    Jättegott och enkelt att göra. Smöret blev inte vitt och pösigt förrän efter jag tillsatt socker och ägg.. men det gick bra det med! Jag har färgat strössel på plättarna istället för mandel och pärlsocker. Jag älskade dessa kakorna som barn och tycker fortfarande de är riktigt goda!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben