Plättbakelser

Gott och enkelt

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • Garnering
  • 2 msk pärlsocker
  • 25 g hackad mandel
  • Instruktioner

    Smält smöret och låt det kallna rör smör och socker poröst tillsätt äggen ett i sänder och rör kraftigt tillsätt mjölet. Värm upp ett plättjärn i ugnen och pensla med smör lägg en klick smet i var rundel och grädda i ugnen i 200 grader tills de är gyllenbruna och efter halva tiden strör du på mandel och socker böj kakorna över ett träskaft eller något annat som du har, Kakorna kan ätas som dom är eller om du vispar grädde och fyller dom med lägg på några mandarinklyftor och riv lite choklad över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben