Pannkakor - lite nyttigare - lite krispigare

Serverar: 4-6 portioner

Stor sats eftersom min familj älskar pannkakor och kan äta hur många som helst. Hemligheten för att få dem krispigare är att ha vatten i och sedan är det grahamsmjöl för att det ska bli lite nyttigare. Perfekta efter ärtsoppan på torsdag.

Ingredienser

  • 4 dl vatten
  • 4 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 3 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl olja
  • ev en nypa socker
  • Instruktioner

    1. Häll mjölken i en bunke. Häll i allt mjöl. Vispa smeten jämn, gärna med elvisp. Tillsätt ägg, salt, ev socker och vatten. Häll i olja. Grädda tunna fina pannkakor eller plättar.
    2. Tips: Servera med sylt och ev grädde eller gör en pannkakstårta eller plättbakelser

    Liknande recept

    4.6
    1 h 40 min
    2
    28

    Kommentarer (3)

    CeciliaK 9 maj 2008

    Kanongoda! Lätta, fräscha och riktigt tunna pannkakor. Jag bytte dock förhållandet mellan vetemjölet och grahamsmjölet - 1 dl vetemjöl och 3 dl grahamsmjöl.

    Bappi 16 juni 2008

    Gjort detta recept 2 ggr och dom är lika goda varje gång.

    AnnaFannyKarolina 17 juni 2012

    Supergoda! Ett bra tips om man älskar pannkakor men vill kunna äta det utan dåligt samvete.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben