Långpannetårta med sommarbär

Serverar: 1 portioner

Färska bär smakar underbart tillsammans med choklad. Njut av kombinationen i en fin tårta - från Allers ...

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 4 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 100 g valnötter, hackade
  • Topping
  • 2 dl grädde
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl crème fraîche
  • 5 dl färska bär, t ex
  • Hallon
  • Blåbär och
  • Björnbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Blanda ned chokladen och låt den smälta i smöret. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ned i äggvispet.
    2. Blanda ned chokladblandningen och häll smeten i en smord, bröad långpanna. Grädda ca 10 minuter.
    3. Topping: Koka upp grädden i en kastrull. Lös upp chokladen i grädden och ställ att svalna i kylen ca 4 timmar. Blanda sedan ned crème fraîchen och vispa blandningen med elvisp tills den tjocknar. Bred toppingen över tårtan och dekorera med färska bär.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mamasita00 21 maj 2010

    Tårtan var jättegod! Tänk dock på att den ska vara lös efter 10 minuter i ugnen för den stelnar bra när den får svalna =) Kan ta hur mykt bär ni vill, 5 dl var lite lite...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben