Marängkrisptårta med rabarberkompott

Serverar: 10 portioner

Praktisk långpannetårta med sommarsmak av len vaniljkräm och syrlig rabarberkompott. Receptet skickades in till ICA-Kurirens tårttävling av Ingeborg Wirbrant i Virserum. Ur ICA-Kuriren nr 29-30/12.

Ingredienser

  • Botten
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 3 dl cornflakes
  • Vaniljkräm
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • Rabarberkompott
  • 400 g rabarber
  • 1 dl socker
  • Garnering
  • 4 dl vispgrädde
  • Hallon
  • Ev hackade myntablad
  • Instruktioner

    1. Bottnar: Sätt ugnen på 125 grader.
    2. Vispa äggvitorna hårt och vänd ned sockret. Krossa cornflakes och blanda i. Bred ut på smörat bakplåtspapper i en långpanna (ca 30x40 cm) och grädda längst ned i ugnen ca 1 timme och 15 minuter.
    3. Vaniljkräm: Blanda äggulor, socker, grädde och mjöl i en kastrull och sjud ihop till en tjock kräm. Rör hela tiden. Låt krämen svalna och rör i vaniljsocker.
    4. Rabarberkompott: Skölj rabarbern och skär dem i 2 cm breda bitar med en vass kniv. Sjud rabarbern i en kastrull tillsammans med sockret tills den mjuknat, 5-10 minuter. Låt svalna.
    5. Dela tårtbotten på mitten, lägg kräm och rabarberkompott på den ena delen och lägg den andra halvan ovanpå. Dekorera tårtan med vispad grädde, hallon och ev myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben